Beskrivelse
Infrarød princippet
Infrarød varme er baseret på princippet om solstråling. Mens der med konventionelle opvarmningsmetoder kun er luften der opvarmes, kan bygninger absorbere strålevarme direkte. DryPanel® bruger dette princip for en hurtig og målrettet tørreeffekt. Den høje ydeevne af vores infrarøde varmepaneler afspejles ikke kun i strømforbruget, men også i det fremragende forhold mellem brugt energi og leveret strålevarme.
Ideelt forhold mellem energiforbrug og fugtfjernelse
WMT’s infrarøde varmepanel drypanel® udstråler omkring 85 grader og opvarmer væggen til omkring 60 grader. På grund af den specielle konstruktion har panelets bagside dog kun en minimalt opvarmet overfladetemperatur. Denne målrettede stråling gør drypanel® ekstremt effektiv.
Infrarøde varmepaneler fra WMT fremskynder effektivt saneringen af vandskader og reducerer fugt i væggen. Takket være jævn opvarmning af konstruktionen med infrarød strålingsvarme trækkes fugten ud og afgives gennem fordampning til luften i rummet.
- Udtørring af vægge efter vandskader
Ved at anvende infrarød varme fra WMT DryPanels, er dette ikke kun en forenkling af saneringen af lokale vandskader, men også en komfortabel løsning for de berørte kunder. DryPanel® monteres ved hjælp af sokkel- eller vægmontage direkte i det berørte vægområde. Ved hjælp af infrarøde C-stråler opvarmes murværket, og fugtigheden på den diffusionsåbne side afgives lydløst til rumluften. Ved lukkede rum forhindres fugtmætning af luften ved regelmæssig udluftning eller ved hjælp af en kondensaffugter.
Mellemvægge
Såfremt en mellemvæg ikke er diffusionsåben på begge sider, anbringes Infrarød DryPanel® på den diffusionstætte side af væggen. Ved den, på side 4 i brochuren, beskrevne bygningsfysiske trykeffekt afgives fugten så til den modsatte (diffusionsåbne) side af væggen. Ved murværk, der er diffusionsåben på begge sider (25 cm perforerede mursten) varer den gennemsnitlige udtørringstid 8-10 dage.
Ydervægge
Ved udtørring af ydervægge skal man være opmærksom på, at såfremt ydersiden er udført diffusionstæt og ikke må beskadiges, skal der under alle omstændigheder vælges en fremgangsmåde med intervaltørring for at forhindre, at fugten trænger længere ind i murværket.
- Udtørring af dør- og vindueslysninger
Modellerne DryPanel BT300 og DryPanel BT200 er optimale at anvende i smalle nicher og vindues- og dørlysninger. På den måde kan potentielle problemstillinger ved et større affugtningsprojekt behandles fra den første dag, og dermed være med til at forkorte den samlede affugtningstid for det pågældende projekt.
- Vandskade i isolerede betongulve – udtørring i sokkel-området
Når isoleringslaget tørres ved hjælp af trykluftprocessen, slipper den trykluft, der blæses ind mellem betongulv og murværk, ud igen. Den fugt, der indeholdes i den frigjorte luft, optages i sokkelområdet af murværket. Her tilbyder BT300 en enkel løsning ved sokkelmontage. Gennem den lave tilslutningseffekt kan man problemfrit tilslutte op til 15 stk. BT-300 til en 16A strømkreds og anbringe dem rundt i rummet i sokkelområdet. Gennem den lokale opvarmning af murværket forebygges fugtindtrængning i sokkelområdet og den samlede tørretid forkortes stærkt. Se illustrationer billeder i brochuren.