Sanosil SFS

Varenummer 171110-1 Kategorier ,

Sanosil SFS – Skimmelsporer-Fikserings-Skum

Sanosil SFS skimmel- og sporefikseringsskum er et stærkt skumdannende overfladeaktivt koncentrat med modificerede akrylharpikser til forsinket filmdannelse.

Sammen med desinfektionsmidlet Sanosil S015 danner det et biocid-holdigt aktivt skum. I væskefasen dræbes bakterier og skimmelsvamp.
Efter at skummet er tørret ind, dannes en desinficerende film, som indkapsler døde skimmelsporer og mycelium-bestanddele, og fikserer dem på overfladen.

Ideel til desinfektion og fastgørelse af skimmelsvamp på utilgængelige steder, f.eks. hulrum under undergulve efter vandskade.

Tilbehør til Sanosil SFS

Beskrivelse

Hvorfor skumbehandling?
Den klassiske og altid foretrukne metode til bekæmpelse af skimmelsvamp, ved at dræbe skimmelsvampen og derefter fjerne (HEPA-støvsuge) de inaktiverede skimmel-bestanddele, kan ikke altid udføres optimalt af tekniske og økonomiske årsager. F.eks. ved skimmelvækst mellem væg/gulv og køkkenelementer eller ved indlejret træbjælkekonstruktion (loft) og andre svært tilgængelige steder. I sådanne tilfælde er skumbehandling et effektivt alternativ. Dette skyldes, at skimmel-bestanddelene inaktiveres af biocidet, og indkapsles og fastgøres på overfladerne af harpiksfilmen, der dannes under tørring. Det betyder, at sporer eller skimmel-bestanddele ikke længere kan frigives til rumluften.

Biocid virkning
Biocidvirkningen, af SFS (skimmel- og sporefikseringsskum) der blandes med S015, skyldes det miljøvenlige hydrogenperoxid (H2O2), som i en omfattende proces er stabiliseret og katalytisk forstærket i sin virkning mod mikroorganismer ved tilsætning af sølv (Ag). Herved opnås en mangedobling af den desinficerende effekt i forhold til normal hydrogenperoxid. De små mængder sølv, der forbliver på overfladen, efter at peroxidet er nedbrudt, virker som et antimikrobielt depot der modvirker fornyet skimmelvækst.

Vigtigt
SFS-skumapplikationen stopper den nuværende skimmelvækst og inaktiverer alle eksisterende skimmel-bestanddele. Fornyet skimmelvækst kan dog ikke udelukkes, hvis årsagen til skimmelvæksten ikke findes og udbedres. Årsagerne kan være forskellige, men hvis skimmelangreb f.eks. er på grund af manglende ventilation, bør man forsyne det udsatte område med ventilationsåbninger, evt. tvungen ventilation med badeværelsesventilator eller på anden måde styre fugten, så den holdes på et niveau, som ikke fremmer aktiv skimmelvækst. Dette er den eneste måde at sikre langsigtet succes.

 

Produkttype: Opblandes med Sanosil S015 inden anvendelse.
Indhold: 5-15% anioniske overfladeaktive stoffer, modificerede akrylharpikser, duftstoffer, konserveringsmidler.
Egnet til: Desinfektion og fiksering af skimmelsvamp på utilgængelige steder.
Mindst holdbar: 4 år

Sanosil SFS

Download

Sanosil SFS datablad

Download

Sanosil SFS

Download

 

Relaterede produkter